Isabelle Ringnes

Isabelle er gründeren av TENK, et teknologinettverk for kvinner med mål om å inspirere kvinner og jenter til å lene seg inn og forme fremtiden med teknologi. Isabelle er også en av grunnleggerne bak #Hunspanderer, et selskap fokusert på likestilling ved å addressere ubevisst diskriminering og kjønnsstereotyper i næringslivet. Nå lanserer #Hunspanderer globalt under hashtaggen #ShesGotThis og skriver bok. Hun er blitt kåret til Inspiring Fifty women in tech og blitt utnevnt en av de 100 mest innflytelsesrike menneskene i Nordic Tech av The Nordic Web og Slush. Isabelle er styremedlem i investeringsappen Kron, aktiv i Global Shapers Oslo Community, skribent og en kjent taler om fremtidig teknologi og mangfold.

Silvija Seres

Silvija er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Silvija jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, blant annet Oslo Børs, Nordea og NRK: I tillegg er hun aktiv investor i flere teknologibedrifter.

På LINK får vi høre Silvijas betraktninger rundt de store teknologidrevne endringene på mange områder i dagens næringsliv og samfunn, og hvordan vi best kan tilpasse oss og drive denne endringsreisen på en konstruktiv måte der både ledere og ansatte er med på reisen.

Roger Finjord

Roger Finjord er tidligere landslagssjef, nå daglig leder i Finnmark Fotballkrets. Finjord blir omtalt som en av Norges beste foredragsholdere med sitt foredrag «Jakten på det gode laget». Der tar han for seg verdier og det samspillet som er så viktig for at både enkeltmennesker og bedrifter skal lykkes. Han underholder og motiverer. Med sin blanding av humor og visdom vil både latter- og hjertemuskelen bli berørt.
Under LINK-konferansen vil vi få presentert helt nytt materiale. Det handler om å utvikle en prestasjonskultur. Hvorfor er det slik at noen ofte klarer å gjenskape gode prestasjoner, mens andre sliter med det samme? Hvordan skape en kultur for prestasjon i hverdagen. Kan DIN bedrift prestere på verdensklassenivå? Selvsagt er svaret ja! Vi snakkes torsdag 20. september.

Harald L. Manheim

Harald er CTO og co-founder av Moviemask. Selskapet som forvandler enhver smarttelefon til et privat hjemmekinoanlegg. Selv om selskapet fortsatt er ungt har de allerede klart å få på plass distribusjon i Norge, Sverige, Danmark og Finland. I Norge finner du produktene deres på Elkjøp, Telenor-butikken og Eplehuset. Det er mildt sagt imponerende for en startup innen forbrukerteknologi. På LINK får vi høre Moviemask sine erfaringer fra produktutviklingsstadiet og hvorfor man er helt avhengig av både penger og kunder i tidlig fase for å lykkes!

Gøran Thomassen Majala

Gøran er ekte Altaværing med et stort ønske om vekst og utvikling. Tross sin relativt unge alder har Gøran allerede vært må å drive frem og utvikle flere selskaper i Alta – med stor suksess. Tools SMV som Gøran var daglig leder for fra 2010, ble blant annet i vår kjøpt opp av Ahlsell vinteren 2018. Bedriften hadde da blitt gasellebedrift i Finnmark i 2012, 2013 og 2014. Suksesshistoriene og satsingen stopper heldigvis ikke der. Gøran satser nå med friskt mot i reiselivsbransjen gjennom sin investering i Alten Lodge i Alta – en spennende og uredd satsing.

På LINK får vi høre hva som er drivkraften bak Gørans satsing og ønske om videre utvikling – det er ingen tilfeldigheter hos denne målbevisste unge herremannen!

 

Tommy Seim

Tommy er en tanaværing som har jobbet og gått på skole i Alta før finansutdanningen førte han til hovedstaden. Tommy har jobbet tett på grundere og bedriftseiere de siste 20 årene, både som rådgiver på vegne av bank/meglerhus, og som daglig leder i et privat selskap med sterk grunderkultur. Tommy har de siste årene bygget opp og ledet DNB Private Transactions til å bli en av Norges ledende rådgivere for privateide ikke børsnoterte selskaper. En viktig del jobben i DNB var å kartlegge og legge til rette for kontakt mellom oppstart selskaper og privat kapital.

Troen på Nord-Norge og ønske jobbe om å bo i Nord var sterk og Tommy jobber nå i et nord-norsk konsern som satser sterkt i regionen samtidig som han sitter i styre i flere nordnorske selskaper deriblant SmartDok og Nordlysbyen Eiendom i Alta.

På LINK får vi blant annet høre Tommys erfaringer som investor i oppstartsselskaper og hvilke muligheter privat kapital i tidlig fase kan gi. Hvorfor kan det lønnes å være åpen og delingsvilling fremfor å holde alle kortene tett til eget bryst?

Camilla Nielsen

I nærheten av isbreen og de ruvende fjellene ved Lopphavet, i reinen, midnattssolen og nordlysets rike, skaper Sjokolade-Camilla sine sjokoladebiter. Biter inspirert av de gode smakene man finner i Nord Norge; ville bær og salt hav. Den lille enmannsbedriften blir drevet av gründer Camilla Nielsen, som har 12 års erfaring i faget. Hun startet i 2006 sjokoladeriet Northern Delights i bygda Kviby utenfor Alta, og selv om hun måtte legge ned bedriften i 2010, har hun holdt på med sjokolade på hobbybasis siden da. Hun er nå igang igjen profesjonelt, i den lille bygda Øksfjord, i Loppa Kommune. Sjokoladene har vunnet pris for beste matprodukt, og har vært profilert i ulike media opp igjennom årene, både på tv og i aviser og diverse magasiner. Nielsen ble nominert som en av 10 kvinnelige gründere av Magasinet Henne i 2008.

På LINK får vi høre Camillas erfaringer med å være gründer og ha så stor tro på sitt produkt og idé at en tør å satse på nytt selv om man ikke lyktes fult ut første gang.

Henriette Bismo Eilertsen

Henriette har 25 års erfaring fra reiselivsbransjen og er i dag daglig leder North Adventure & Alta Guideservice. Siden 2003 har Henriette jobbet med cruise til Alta og området.  Henriette har drømmejobben og elsker det å kunne vise frem det fantastiske Nord-Norge.

På LINK får vi høre hva som er drivkraften bak Henriettes engasjement for reiselivsnæringen i regionen og hva som får henne til gi så mye av seg selv for jobben og reiselivet Nord-Norge.

Ole Petter Nyhaug

Ole Petter er medeier og ansvarlig for trendanalyse og innovasjon i analysebyrået Opinion. Han jobber spesielt med kunder innen organisasjoner, detaljhandel, mat og drikke, merkevarer, (nye) medier, telecom og unges utdanning og karriere. Han har startet og utviklet flere selskaper innen markedsanalyse, og er en av få nordmenn som har fått innpass som rådgiver på globalt nivå for merkevarer som Coca-Cola, Unilever, Audi, Heineken, Telefonica og IKEA. Han er en etterspurt foredragsholder innen forbrukeratferd og trender.

Han ble kåret til beste foredragsholder av deltagerne på NHOs Årskonferanse 2016.

Harald Bredrup

Harald er 5. generasjons leder i Mack. Utdannet Siv. Ing. og bedriftsøkonom i Trondheim. Han så for seg en helt annen karrierevei, men dro likevel tilbake til Tromsø i 1996 etter å ha tatt en doktorgrad i måling av bedrifters konkurranseevne. Han har aktivt brukt sine erfaringer fra doktorgradsarbeidet til å utvikle tradisjonsrike Mack til å bli en bedrift med stor endringshastighet. Han har ledet Mack gjennom en fullstendig omvandlingsprosess der få steiner har fått ligge stille – nytt bryggeri, ny teknologi, ny emballasje, nye produkter, ny distribusjonsform, nye markeder etc. Dette har gjort bedriften i stand til å møte nye muligheter og utfordringer (som Rema-bortfall) og bedriften er endret fra å være en lokal aktør til å bli en nasjonal aktør med eksport.

På LINK får du høre hans erfaringer om hvordan kriser kan gjøre deg sterkere gjennom målrettet utvikling av endringsevne og robust strategisk planlegging.

Hans Gerhard Meier

Hans Gerhard bruker mye av sin tid på surr og tull – for mye til tider. Men det er nettopp tullet som gir glede og et mulighetsrom for eksperimentering og utforskning av nye verktøy og teknikker. Når perfekt ikke er så viktig blir han også mer løs og jobber raskere frem til resultatet står der og «glitrer». Om det ikke alltid blir gull så er det i hvert fall ny kunnskap og læring i den andre enden.

På LINK får vi høre Hans Gerhard dele sine erfaringer og kompetanse rundt det å tørre å åpne opp og være kreativ – gled dere!

Evgenia Egorova

Digital markedsfører og endringsansvarlig med stor lidenskap for Nord-Norge. De siste 4 år har Evgenia hatt ansvar for all kommunikasjon på sosiale media for Nord-Norsk Reiseliv AS. Hun er genuint opptatt av «å dele inspirasjon og inspirere til deling» på sosiale media, og holder foredrag om erfaringer fra SoMe arbeidet på konferanser i inn- og utland.  På LINK skal hun dele flere hemmelige oppskrifter på sosiale media og snakke om tips og triks for å komme i gang med det digitale skiftet.

«Hva har panda, tøfler og Nord-Norge til felles? Hemmelige oppskrifter for å lykkes med sosiale media og litt mer»

Kim Daniel Arthur

Spillgründeren som startet sin karriere på gutterommet i Tromsø tok spillverden med storm med sine kreative ferdigheter. Men som mange gründere opplever var det både store oppturer og nedturer i en voksende, fartsfylt internasjonal spillbransje. Han har bygget opp arbeidsplasser i inn og utland, flere selskaper, og har vært en viktig person for etableringen av gründerhuset Flow i Tromsø. I 2017 tok Kim Daniel Artur et stort steg ut av spillbransjen og startet møbelbedriften Ekte hvor han snekrer møbler, installasjoner, utstillinger i ekte nordnorsk design.

På LINK får vi høre om det å våge å ta nye sjanser og hvorfor man kommer lengre ved og jobbe sammen og dele av hverandres erfaringer.

Hans-Olav Holtermann Eriksen

Spesialist i allmennmedisin, seriegrûnder av verdens nordligste destilleri Aurora Spirit, aktivitetsbedriftene Lyngsfjord Adventure og Destination Tromsø, og jobbing med kvalitetssikring av hele reiselivet i Norge. I tillegg er han far til fem, ektemann og oppriktig opptatt av å skape varige verdier i Nord-Norge. På LINK skal Hans Olav snakke om hvordan han har klart å kombinere en relativt hektisk hverdag med et aktivt familieliv. «Hvordan multigründe uten å skilles»

Vegard Hykkerud

Flere og flere bønder lar robotoer ta seg av melkinga, og Finnmark topper statistikken for den nye teknologien. Vegard fra Heimdal Gård er en av bøndende som har investert i ny teknologi for å gjøre hverdagen som bonde enda enklere og mer forutsigbar, samt letter det fysiske arbeidet for bonden.

På LINK får vi høre om den teknologiske utviklingen i landbruket og hvilke muligheter som ligger i fremtiden for denne tradisjonsrike næringen. Hvordan kan andre lære av måten bøndene har tatt i bruk ny teknologi på.

Ulf Tore Isaksen

Ulf Tore er fra Olderfjord, men har bodd i Alta store deler av sitt voksne liv. Ulf Tore har hatt mange politiske verv som blant annet leder av AUF Finnmark og leder av Finnmark Arbeiderparti. Han har vært på fylkestinget i 20 år. Ulf Tore har også lang erfaring fra bankvesenet hvor han de siste årene har jobbet tett på næringslivet. I dag er han banksjef for finanssenteret Midt-Finnmark i SpareBank 1 Nord-Norge. Han er kjent for sitt samfunnsengasjement både gjennom politikken og i sin nåværende jobb som banksjef. Gjennom årenes løp har Ulf Tore opparbeidet seg et stort nettverk både innad i Finnmark og nasjonalt.

På workshopen under LINK skal få høre mer om hans syn på verdien av nettverk, samt hans erfaring med oppbygging og benyttelse av nettverk.

Brede Nielsen

Flybransjen er inne i en internasjonal omstilling hvor teknologi/digitalisering er et virkemiddel for industrialisering, samt å skape gode reiseopplevelser for passasjerene. Avinor har som norsk lufthavnoperatør ansvar for 51 millioner reisende pr år, og er ledende i verden på bruk av selvbetjente løsninger på flyplasser. Brede og hans team er opptatt av å beholde denne posisjonen gjennom å anvende stadig ny teknologi i innovasjon for produktutvikling, passasjerprosesser og forbedringer i operasjonen. Avinor utgjør en rolle for distrikts Norge gjennom å bl.a skape forbindelser for næringsliv sin mobilitet i inn og utland. Foredraget vil handle om digitalisering og innovasjon i en større bedrift – og hvor inspirasjonen hentes fra idé til virkelighet.

Sjekk gjerne oss på Facebook eller Instagram

Meld deg på