Innledere på LINK 2016:

Caroline Meier

Årets møteleder er Caroline Meier fra Lødingen i Nordland. I 2015 vant hun Kommunikasjonsprisen for Nord-Norge på bakgrunn av sitt engasjement for å synliggjøre og fremme det nordnorske via god kommunikasjon. Hun utøver kommunikasjon med sterk identitet og har skapt oppmerksomhet rundt Nord-Norge gjennom god visuell kommunikasjon. Meier jobber i dag som kreativ leder i Deadline Media.

Foto: Stein Inge Pedersen

Eva Joly

Eva Joly er Oslo-jenta som reiste til Paris som au pair, studerte jus, jobbet som statsadvokat i Orléans og Evry – og ble en av Frankrikes mest nådeløse og ubestikkelige korrupsjonsjegere. Etter at hun kom tilbake til Norge for få år siden, har hun vært spesialrådgiver i det norske utenriksdepartementet, før hun var ansatt i NORAD.

Göran Adlen

Göran Adlen er trendanalytiker, forfatter og en av Sveriges mest ettertraktede forelesere. Han har flere ganger blitt nominert til årets taler, årets foreleser og fått hedersprisen ved Stora Talarpriset i Sverige tre år på rad. Göran sier at det bare finnes tre ord som er viktige om man skal lykkes: «Våga, Älska, Spring!»

Foto: Anna-Lena Ahlström

Gro Eirin Dyrnes

Gro Eirin Dyrnes har vunnet i lotto to ganger; hun er født i Norge og bor og jobber nå som leder av Innovasjon Norge og Nordic Innovation House i San Francisco og Silicon Valley. Gro er lidenskapelig opptatt av, og begeistret over nye idéer, konsepter og mennesker som har ambisjon om å løse utfordringer og endre verden. Hun er stolt over å representere de mulighetene som finnes i Norge internasjonalt, både hva gjelder natur, kultur og innovasjon, oppgaver hun nærmest er født og oppvokst med gjennom tidligere roller i Norges Eksportråd i London, Innovasjon Norge Vest-Europa, som Stabsdirektør i Innovasjon Norge og blant annet med styreverv i visitnorway og Nordic Innovation.

Even Heggernes

Even Heggernes har bygd opp overnattingstjenesten Airbnb i Norden og Storbritannia, og har lang erfaring med delingsøkonomi. Airbnb har på rekordtid blitt en utfordrer til hotellnæringen, takket være sine løsninger som lar eiere av vanlige hus og leiligheter leie ut via nettet.  I 2015 ble Even ansatt som daglig leder av det nyetablerte bildelingsselskapet nabobil.no, der han tar med seg sine erfaringen fra Airbnb inn i et nytt selskap som satser på delingsøkonomi. På tre uker fikk nabobil.no 3500 brukere og 1200 biler i sin database.  Styreleder i nabobil.no omtaler Even som en rockestjerne innen delingsøkonomi.

Cilia Holmes Indahl

Cilia Holmes Indahl kommer fra Tromsø og er siviløkonom med dobbel mastergrad i internasjonal business og bærekraftig utvikling ved Norges Handelshøyskole og HEC Paris. Hun har tidligere vært praktikant i FN og jobbet som konsulent for KPMG på bærekraft og samfunnsansvar – med spesialisering innen forretningsmodellinnovasjon og sirkulær økonomi. I dag er Cilia Director of Sustainability i Aker BioMarine. Indahl er også styremedlem i SoCentral og har holdt en rekke foredrag og kurs på bærekraftig forretningsmodelldesign.

Bernth Sjursen

Bernth R. Sjursen er 47 år, og har over 30 år lang og allsidig bakgrunn fra verftsbransjen. I drøyt 26 år har han vært ansatt hos Havøysund Patentslipp, og som daglig leder siden 2011. Han jobbet med alt fra verkstedet til delelageret, før han fortsatte til stilling som HMS- og kvalitetsleder, og videre som markedsansvarlig, og i dag sitter han altså som daglig leder. Han søker stadig etter nye utfordringer både for seg selv og for bedriften. Han forteller villig om bedriften han leder «midt i leia», og snakker som en foss for å få fortalt mest mulig på kortest mulig tid – før han haster videre mot nye mål.

Silje Landevåg

Silje Landevåg er gründeren bak nettbutikken Get Inspired, og har i dag kjempesuksess med sitt firma. På syv år har Silje startet bedrift og nådd 75 millioner i omsetning. Årsaken til hennes suksess er en blanding av god timing og bevisste valg. Da hun startet opp var netthandel i ferd med å bli mer og mer populært, det samme var sosiale medier. Knallhard jobbing inn mot et spesifikt marked og riktige strategier gjorde at pilene pekte oppover. Hun fikk ansatt flinke folk rundt seg som også hadde den samme drivkraften og gnisten i seg.

Lars Haukanes Krempig

Lars H. Krempig er naturfotograf og jobber som friluftslivslærer på Øytun Folkehøgskole. Lars er lidenskapelig opptatt av naturen, og hans største interesse er å ferdes ute under åpen himmel – gjerne på lange turer langt mot nord. Krempig har blant annet laget serien “Villmarksbarna” som vises i beste sendetid på NRK Super. Målet med serien var å slå et slag for familieturen, og bidra til å skape turglede i norske familier.

Jonas Haugen

Jonas Haugen startet bedriften Isopro som 24 åring. I løpet av hans fem år i selskapet vokste omsetningen til over 50 millioner, før Jonas solgte seg ut i 2014. Han er også eier av flere selskap i både Troms og Finnmark, bl.a daglig leder i Innopro AS og styreleder i Lyngen Plast AS.

Foto: Altaposten

Mathis Ståle Mathisen, Sveinung Svendsen og Aleksander Olai Korsnes

Mathis Ståle Mathisen, Sveinung Svendsen og Aleksander Olai Korsnes er tre av fire gründere som i desember 2009 startet produksjonsselskapet Rein Film AS. Selskapet så dagens lys etter at alle fire fikk nok igjen på skatten til å dekke egenkapitalkravet for AS på 100.000 NOK. I 2015 ble Rein Film Gasellebedrift. De produserer spillefilmer og dramaserier med budsjetter på over 70 millioner norske kroner. Rein Film jakter på gode historier og selger følelser. Mathis har vært musiker og fotograf i mange år. I 2016 er han produsent på NRK dramaserien “Monster” som skal på TV i 2017. Sveinung har gått over Grønland på ski sammen med komiker Truls Svendsen og Cecilie Skog under innspillingen av TV-serien “Tjukken og Lillemor”. Olai har regissert dokumentarfilm og realityserier for TV. I 2016 er han produsent på TV-dokumentaren “Artic Superstar” og spillefilmen “Børning 2” som kommer på kino i høst.

Are Smuk Figve og Johan M. N. Buljo

Are Smuk Figve og Johan Buljo er gründerne bak selskapet Finnmark Rein som ble etablert i 2006. På dette tidspunktet ble reinkjøtt stort sett solgt som nedisete klumper i frysedisken. Gründerne skjønte raskt at dette ikke var et godt salgsprodukt og startet en omfattende prosess med gjøre reinkjøtt attraktivt på markedet. Visjonen til Finnmark rein er: “Reinsdyrnæringen har lenge vært utfordret av lav innovasjon, synkende lønnsomhet i hele næringskjeden og forbrukere som hverken kjenner til råvarene eller håndverket. Finnmark Rein har som mål å ta den ledige posisjonen som nasjonal merkevare for bærekraftig reinkjøtt”. I 2016 har Finnmark Rein vunnet flere store internasjonale priser for deres design på merkevaren Finnmark Rein.

Harri Majala

Harri Majala er gründer og direktør av selskapet GBuilder – et finsk software-selskap som er lokalisert i Oulu. Selskapet ble etablert i 2013 og var først ute med å interegre byggeinformasjonsmodellering (BIM), webbasert brukergrensesnitt og dynamiske 3D-modeller i en sømløs programvare. Selskapet er stadig i utvikling og utvikler nye produkter og funksjoner som brukerne ikke ennå vet at de trenger.

Trine Lyrek

Trine Lyrek er hundekjører og gründer og medeier i selskapet Trasti & Trine AS. Selskapet drives sammen med hennes ektemann, kokken, Jonny Trasti. Trasti & Trine tilbyr hundekjøring i fantastisk Finnmarksnatur og ekte, kortreist og unik matglede. Trine har deltatt i både Iditorod og Finnmarksløpet i en årrekke og hennes lidenskap for hundekjøring er et sentralt satsingsområde i selskapet.

Ole Heggeli

Ole Heggeli er medgründer av selskapet HAK Entreprenør som ble etablert i 2012- og har på kort tid blitt ett av fylkets største entreprenørselskaper. Selskapet spesialiserer seg på betongjobber, men bruer som spesialfelt og er blant annet ansvarlig for Bøkfjordbrua mellom Kirkenes og Russland .